Home > kinderkamer-nieuws > kinderkamer-ideetjes-kleuren-kiezen

Kinderkamer Ideetjes
Kleuren Kiezen

Het kiezen van kleuren voor kinderkamers is aan trends onderhevig, maar heeft nog veel vaker met leeftijd en geslacht te maken.

Kinderkamer Ideetjes - Kleuren Kiezen

Jongens en meisjes hebben andere voorkeuren, en ook 6- en 10-jarigen kiezen voor verschillende kleuren.

Tegenwoordig zijn zachtere kleuren weer wat populairder dan vroeger. Pasteltinten maken een rustige indruk en zorgen voor kamers waarin het prettig ontspannen is. Is dat het voornaamste doel van de kinderkamer, denk dan aan zachte tinten. Ook als je kind huiswerk maakt, is een rustige omgeving het beste.

Gebruikt je kind de kamer niet alleen om te slapen maar ook om te spelen, mogen de kleuren wat harder en prikkelender zijn, maar pas op: het is snel te veel!

Harde kleuren verhogen de bloeddruk, geven extra energie en stimuleren de hartslag. Dat is geen probleem als je kind wil spelen, maar allesbehalve ideaal om bij te ontspannen na een drukke dag en om bij in slaap te vallen.

Kleurenpsychologie is dan ook een steeds grotere rol aan het spelen in de kinderkamer.

Bij het kiezen van kleuren kunnen er conflicten ontstaan. Je kind wil wellicht een felle kleur, terwijl jij een pasteltint bevorderlijker vindt. Probeer dan een compromis te vinden. Gebruik een kleurenwaaier om tinten te combineren. Laat de zachte tint iets overheersen, of probeer de harde kleuren te beperken tot decoratieve elementen zoals posters of muurstickers.
Homepagina - Aanbevolen Spullen - Kinderkamer Ideeen - Kinderkamer Advies - Kinderkamer Foto's - Contactformulier - Sitemap

Algemene Voorwaarden - Copyright Bescherming

Kinderkamer-Specialist.nl is onderdeel van Web Productions
Atlas Complex, Africa Building, Hoogoorddreef 9, 1101 BA, Amsterdam.