Home > kinderkamer-nieuws > kinderkamer-ideetjes-gedichtenbehang

Kinderkamer Ideetjes
Gedichten als Muurschildering

Prachtige gedichten met mooie tekeningen aan de muur voor op de kamer van de kinderen. En voor elk wat wils. Onderstaande poster van Plint heeft lang in mijn keuken gehangen. Alle kinderen waren er gek mee. Vooral de laatste zin van dit geweldige gedicht over een regenworm en zijn moeder deed het erg goed!!

Kinderkamer Ideetjes: Gedichten als muurschildering

Plint verkoopt posters, ansichtkaarten, kussenslopen en nog meer. Alles is voorzien van gedichten in combinatie met tekeningen van bekende of minder bekende kunstenaars. Er zijn luchtige posters zoals die van de regenworm maar ook posters met wat serieuzere teksten, of iets over de liefde. Nu mijn zoon voor het eerst verkering heeft beginnen dit soort dingen mee te spelen. Mooie gevoelens over een ander; een meisje, zijn meisje..

De posters zijn prachtig en ze brachten ons op het idee om zelf een mooi gedicht op de muur schrijven.  Je verft je muur bv in een prachtige heldere kleur geel en laat je kind zelf het gedicht daarop schrijven in het rood of paars of wat je dan ook mooi vind zelf. In een interieurblad zag ik ook eens zilveren letters op een witte muur. Je kunt het zo mooi en persoonlijk maken als je wilt. Eerst met potlood en daarna met verf of een dikke stift eroverheen. Je kunt heel dun met potlood wat lijntjes op de muur tekenen zodat het gedicht niet scheef gaat maar een scheef gedicht kan ook zijn charmes hebben.

Gedichten vind je overal; in de bieb of in een kinderboekenwinkel kun je prachtige gedichtenbundels vinden die toegankelijk zijn voor kinderen. Het is leuk om ze samen te lezen net zo lang tot je die ene gevonden hebt die je op je muur wilt schilderen. Het kan zelfs nog tot leuke activiteiten leidden. Organiseer bijvoorbeeld een gedichten-voordraag-avond met je kroost en doe er zelf ook aan mee.

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je zoon of dochter  ge├»nspireerd raakt en zelf een gedicht gaat schrijven. Een mooie uitlaatklep voor gevoelens!
Homepagina - Aanbevolen Spullen - Kinderkamer Ideeen - Kinderkamer Advies - Kinderkamer Foto's - Contactformulier - Sitemap

Algemene Voorwaarden - Copyright Bescherming

Kinderkamer-Specialist.nl is onderdeel van Web Productions
Atlas Complex, Africa Building, Hoogoorddreef 9, 1101 BA, Amsterdam.