Home > kinderkamer-advies > veilig-kinderkamer-bed

Kinderkamer Inrichting Tips
Veilig Kinderkamer Bed

Waaraan moet u denken bij het vinden van een veilig kinderkamer bed? Een echt kinderkamer bed is kleiner dan een bed voor volwassenen. De lengte hangt natuurlijk van de leeftijd en lengte van je kind af. Maar er zijn meer punten waarop een kinderbed verschilt van het gewone eenpersoonsbed voor volwassenen...

veilig kinderkamer bed

Kinderkamer inrichting tips - Enkele tips voor een veilig kinderkamer bed!
 
- Kinderen hebben het druk. Als je zoon of dochter de hele dag gespeeld heeft of op school heeft gezeten, is het echt wel toe aan rust. Een kinderbed moet dus lekker liggen.

- Het is niet altijd goed om een tweedehands matras te kopen. Dat kan versleten zijn en het is ook niet altijd schoon. Het beste is het matras te gebruiken dat de fabrikant standaard bij het bedje levert.

- Het ideale matras ademt en laat waterdamp door. Dat geldt ook voor de matrasbeschermer. Je kunt tegenwoordig ook allerlei matrassen kopen tegen diverse soorten allergieen.

- Voor jonge kinderen koop je het best geen kinderkamer bed dat langer is dan 140 cm.
 
- Belangrijk voor de ventilatie is dat je een lattenbodem gebruikt of een bed met een geperforeerde bodem.

- Een bedje met spijlen zorgt voor extra veiligheid. Vier spijlenwanden zijn ideaal. Daar kan de lucht doorheen. Heb je maar twee spijlenwanden, zet het bedje dan niet met een van de open wanden tegen de muur.

- Koop je een tweedehands kinderbedje, is het natuurlijk belangrijk de kwaliteit te checken. Is het van hout, kijk dan of er geen houtwormen inzitten. Let ook op beschadigingen.
 
- Zowel bij een oud als nieuw bed zijn afgeronde hoeken belangrijk. Je kind mag zich niet snijden of op een andere manier bezeren.

Uw kinderkamer inrichting tips zijn natuurlijk altijd welkom.
 
Homepagina - Aanbevolen Spullen - Kinderkamer Ideeen - Kinderkamer Advies - Kinderkamer Foto's - Contactformulier - Sitemap

Algemene Voorwaarden - Copyright Bescherming

Kinderkamer-Specialist.nl is onderdeel van Web Productions
Atlas Complex, Africa Building, Hoogoorddreef 9, 1101 BA, Amsterdam.