Home > kinderkamer-advies > kinderkamer-vloerkleed

Kinderkamer Inrichting Tips
Kinderkamer Vloerkleed

Je bent opzoek naar een tof kinderkamer vloerkleed voor de kinderkamer inrichting. Waar moet je op letten? Hieronder hebben we enkele punten beschreven waarop je kunt letten bij het kopen van een kinderkamer vloerkleed...

koop een tof kinderkamer vloerkleed

Kinderkamer inrichting tips - Een tof kinderkamer vloerkleed kopen?

Vloerkleden in de kinderkamer hebben meerdere functies. Ze zorgen voor een lekker warme vloer, ze geven kleur en sfeer, en ze kunnen met de juiste dessins ook een speelplaats op zich zijn.

Sommige mensen wonen gehuurd - misschien jij ook - en kunnen niet zomaar hun muur in spetterende kleuren overschilderen. Ook opzichtig behang in bonte tekenfilmthema's behoort niet altijd tot de mogelijkheden. Een kinderkamer vloerkleed is dan een perfect alternatief. Dit kan de kinderkamer van je zoon of dochter net dat levendige, extra cachet geven dat je nodig hebt.

Heb je bovendien een kind dat de ene maand schildpadden adoreert, de volgende maand alles wat met brandweerauto's te maken heeft en de maand erna een hekel heeft aan groen en rood, dan is een kinderkamer vloerkleed gemakkelijker te vervangen dan een kinderkamer muur.

Vloerkleden voor de kinderkamer zijn in allerlei stijlen te koop. Ze kunnen dessins hebben die zich geweldig lenen voor spannende spelletjes. Heel bekend zijn de kinderkamer kleden waarop een stad is afgebeeld, die uitnodigen om met speelgoedauto's te spelen. Ze zijn er ook met planeten, voor kinderen die dol zijn op ruimteschepen, en complete dierentuinen. Niets is te dol om de fantasie van je kind te prikkelen.

Je kunt ook gewoon voor een patroon met vrolijke kleuren kiezen. De meeste kinderen zullen bij de kleurstelling de voorkeur geven aan primaire kleuren (geel, rood, blauw). Door een of twee van die kleuren te combineren met wit of zwart kun je vloerkleden in de kinderkamer krijgen die jaren meegaan en die je kind zelfs leuk vindt als het de teddybeerleeftijd is ontgroeid.


Enkele handige kinderkamer vloerkleed kooptips:

- Een hoog dik tapijt kan prachtig zijn in de woonkamer of je eigen slaapkamer, maar het is meestal minder geschikt voor de kinderkamer. Speelgoedautootjes rollen er niet goed op, kleine onderdelen van speelgoed kunnen ertussen verdwijnen en ook vuil blijft er sneller tussen zitten. Een vlak, duurzaam kindertapijt is ideaal. Alles beweegt er lekker op en je kunt het nog goed stofzuigen ook.

- Jonge kinderen houden van felle basiskleuren zoals rood, blauw en geel. Onthoud echter dat ze die leeftijd ontgroeien. Een patroon met wit of zwart, gecombineerd met een van de primaire kleuren geeft voor meerdere jaren plezier.

- Bij de keuze van het materiaal van het kinderkamer vloerkleed zijn synthetische vezels favoriet. Kinderen willen nog weleens knoeien. Nylon of polypropyleen zijn beter bestand tegen vlekken, in tegenstelling tot natuurlijke vezels zoals wol.

- Kinderkamer vloerkleden zijn niet alleen warm, beschermend en decoratief. Ze kunnen tegelijk een aanvulling zijn op het speelgoed van je kind. Tapijten met de straten van een stad, of met ruimteschepen of kastelen zijn geweldig als ondergrond voor spannende spelletjes waar elk kind urenlang plezier mee kan hebben.

- Geef niet te veel geld uit aan een vloerkleed voor de kinderkamer. De smaak van kinderen verandert snel en tapijten / vloerkleden in kinderkamers slijten hard. Het kan dus best zijn dat je al vrij snel besluit om een nieuw kinderkamer vloerkleed aan te schaffen. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook in lagere prijsklasses hele leuke kleden te koop.

Uw kinderkamer inrichting tips zijn natuurlijk altijd welkom.
Homepagina - Aanbevolen Spullen - Kinderkamer Ideeen - Kinderkamer Advies - Kinderkamer Foto's - Contactformulier - Sitemap

Algemene Voorwaarden - Copyright Bescherming

Kinderkamer-Specialist.nl is onderdeel van Web Productions
Atlas Complex, Africa Building, Hoogoorddreef 9, 1101 BA, Amsterdam.