Home > kinderkamer-advies > kinderkamer-vloeren

Kinderkamer Vloeren
die lang meegaan!

Kinderkamer vloeren hebben het zwaar te verduren. Daarom is het misschien wel raar dat juist de vloer van de kinderkamer zelden vervangen wordt. Meestal wordt de vloer één keer gelegd en gaat ze vervolgens een kinderleven lang mee. Lees meer...

kinderkamer vloeren

Welke soorten kinderkamer vloeren zijn?

Laminaat en hout zijn slijtvast en goed schoon te maken. Er zijn allerlei soorten laminaat. Echte houtliefhebbers vinden bovendien dat hout er door slijtage alleen maar mooier op wordt.

Linoleum en marmoleum zijn kunststof varianten voor een harde vloer. Ook tegels zijn een mogelijkheid, maar worden door veel mensen als koud ervaren. Niet altijd terecht, overigens. Er zijn bovendien erg veel mooie soorten tegels te koop.

Als je voor een harde ondergrond kiest, zul je waarschijnlijk een tapijt neer willen leggen. Er zijn enorm veel vloerkleden speciaal voor kinderkamers beschikbaar. Heel leuk zijn de tapijten met een stadsplattegrond of circustafereel die uitnodigen tot spelen.

Kinderkamer vloeren kunnen ook een vaste vloerbedekking goed verdragen, maar bedenk dat niet elke stof goed is schoon te maken. Een tapijttegel lost dit op. Verder moet vloerbedekking bestand zijn tegen stevig spelende kinderen. Er zijn natuurlijke materialen maar ook synthetische, in beide soorten vind je goede en slechte producten. Laat je adviseren voor je koopt.

Het is verder verstandig bij de kleur stil te staan. Roze en blauw zijn fijn voor baby's, maar een kind van 12 haalt er zijn neus voor op. Door een neutralere kleur te kiezen, kies je voor duurzaamheid.
Homepagina - Aanbevolen Spullen - Kinderkamer Ideeen - Kinderkamer Advies - Kinderkamer Foto's - Contactformulier - Sitemap

Algemene Voorwaarden - Copyright Bescherming

Kinderkamer-Specialist.nl is onderdeel van Web Productions
Atlas Complex, Africa Building, Hoogoorddreef 9, 1101 BA, Amsterdam.