Home > kinderkamer-advies > kinderkamer-verven

Kinderkamer Inrichting Tips
Hoe een Kinderkamer Verven?

De belangrijkste tip die we hier kunnen geven is dat een kinderkamer verven moet leuk zijn. Natuurlijk moet het eindresultaat mooi ogen, maar het hoeft geen vakwerk te zijn zoals alleen professionele schilders kunnen leveren. Dit is en blijft een kinderkamer en de nadruk ligt op sfeer. Bij de voorbereiding moet je ook niet star denken als een volwassene. Kinderen hebben een geweldige fantasie. Als je die gebruikt, kom je een heel eind...

kinderkamer verven / schilderen

Kinderkamer inrichting tips -  Nuttige tips voor het kinderkamer verven

- Weet wat je gaat doen voor je start. Vraag je kind welke kleuren het wil zien. De meeste kinderen hebben een favoriete kleur. Felle, primaire kleuren scoren meestal het best. De kleuren moeten tzt ook passen bij andere decoratieve elementen zoals de vloerbedekking en het meubilair.

- Bij de aanschaf van de verf is het goed te bedenken dat glansverf duurzamer is en beter tegen vlekken kan. Je hebt tegenwoordig ook speciale verven voor kinderkamers. Das natuurlijk een uitkomst bij het kinderkamer verven.

- Zoals bij elke schilderklus. Verwijder stof van de muren. Vergeet de hoeken niet. Haal ook eventuele spijkers en schroeven weg die niet worden gebruikt. Die kunnen anders lelijk in de weg zitten bij het kinderkamer schilderen.

- Ten aanzien van kinderkamer meubels die er al misschien instaan. Het liefst naar een andere kamer. Is dit niet mogelijk, zet het dan in het midden van de kamer, zo ver mogelijk van de muren vandaan. Dek het af met papier of plastic. Dek raamkozijnen, lichtschakelaars en stopcontacten af met afplaktape.

- Voor het meest zuivere resultaat is het aangeraden eerst een witte grondverf te gebruiken. Als het even kan, wit dan ook het plafond. Een keukentrap, een verfroller en een verfbakje zijn onontbeerlijk bij het kinderkamer verven.

- Is de grondverf droog, breng dan de gewenste kleuren aan. Het werkt goed als je de deuren en kozijnen in een donkere contrastkleur verft. Als je het bij alleen verven wil houden kun je ook de kinderkamer per muur in een andere kinderkamer verf zetten. Of je kunt de muren horizontaal in een andere kleur zetten (de donkere kleur onder!)

- Wil je er echt iets unieks van maken, breng dan een vrolijke muurschildering aan. Je kunt dit uit de losse pols doen, maar er zijn ook sjablonen in de handel die het makkelijker maken. Ook kinderkamer muurstickers op nieuwe verf staat fantastisch.

- Soms is het gewoon zo dat je het eenvoudig wil/moet houden. In zo'n geval raden we aan om alles wit te schilderen. Daarop kun je vervolgens elk mogelijk figuurtje, kindersticker, kinderschilderij aanbrengen. Betrek je kind erbij.

- Ken je beperkingen bij het kinderkamer verven. Ben je niet zo goed in ruimteschepen of pony's, vervang dit element dan eventueel door een foto of sticker ervan. Focus dan alleen op de achtergrond...zulke kinderkamer hebben vaak erg veel succes.

- Het spreekt vanzelf dat je de juiste materialen moet hebben. Denk aan voldoende verf in de juiste kleuren, verfrollers, verfbakjes, afplaktape, papier om de vloer en meubels af te dekken.


Uw kinderkamer inrichting tips zijn natuurlijk altijd welkom.
Homepagina - Aanbevolen Spullen - Kinderkamer Ideeen - Kinderkamer Advies - Kinderkamer Foto's - Contactformulier - Sitemap

Algemene Voorwaarden - Copyright Bescherming

Kinderkamer-Specialist.nl is onderdeel van Web Productions
Atlas Complex, Africa Building, Hoogoorddreef 9, 1101 BA, Amsterdam.