Home > kinderkamer-advies > kinderkamer-stapelbed

Kinderkamer Inrichting Tips
Kinderkamer Stapelbed Kiezen

Waaraan moet U aan denken bij de kinderkamer inrichten als het gaat over het kiezen van een kinderkamer stapelbed? Als je nood hebt aan een stapelbed op de kinderkamer... dan is het noodzakelijk om je goed te laten informeren. Veiligheid speelt immers een veel grotere rol bij kinderkamer stapelbedden dan bij gewone bedden. Dat speelt al helemaal wanneer het stapelbed door kinderen wordt gebruikt om ook in te spelen.

Kinderkamer Stapelbed Kiezen

Kinderkamer inrichting tips - Een kinderkamer stapelbed kiezen...

Ken de afmetingen van je kinderkamer goed. De lengte, de breedte en de hoogte. Dat helpt heel erg bij het kiezen van een kinderkamer stapelbed.

- Om te voorkomen dat je kind te pas en te onpas het hoofd stoot aan het plafond moet er zeker een halve meter tussen het stapelbed en het plafond zitten. Het liefst meer.

- De hoogte van kinderkamer stapelbedden verschilt, maar ligt globaal tussen de 1 meter 50 en 2 meter. De ruimte tussen de onderste bedbodem en de bovenste moet zeker 75 cm bedragen.

- Er zijn ook kinderkamer stapelbedden met drie bedden. Natuurlijk speelt hoogte dan een nog grotere rol.

- Kies je voor een kinderkamer stapelbed met opbergladen aan de onderzijde is het van belang dat het vloeroppervlak van de kinderkamer voldoende is.

- Alle veiligheidsvoorzieningen moeten aanwezig zijn. Er moeten opstaande randen zijn aan alle kanten om te voorkomen dat kinderen uit bed vallen.

- Het verstandig om kinderen onder de 6 jaar niet in het bovenste bed te laten slapen.

- Betrek je kind of kinderen bij de keuze van het kinderkamer stapelbed. Jouw kids moeten er straks vele uren per etmaal in doorbrengen!


Nog enkele algemene tips t.a.v. kinderkamer bedden:


Laten we ook even stilstaan bij een aantal algemene punten waarop je moet letten wanneer je in de winkel (of online) naar kinderkamerbedden gaat kijken.
 
- Veiligheid - Kinderen zijn beweeglijk. Niet alleen overdag, maar ook 's nachts als ze slapen. En waar volwassenen een ingebouwde rem hebben die ervoor zorgt dat ze niet uit bed vallen, ligt dat anders bij kinderen. Dus moeten in een kinderkamer bedden staan die hierop inspelen. Hoe? Bijvoorbeeld door een hoge opstaande rand of dwarslat die je kind tegenhoudt wanneer het zich al slapend te ver naar de rand beweegt

- Comfort - Voor elk ledikant of kinderbed zijn er geschikte matrassen in diverse materialen. Je hebt ze van schuim, met een polyether vulling en katoenen tijk, of een boxspring. Elke soort draagt bij aan optimaal slaapgenot. Een ouder kind kan in de winkel al zelf aangeven wat hij of zij het lekkerste vindt liggen. Voor een jonger kind moet je zelf kiezen. Een warm, ademend dekbed met een overtrek in het juiste motief (Winnie de Poeh! Superman! Noem maar op) maakt het compleet.

- Hygiene - Onthoud dat ook jongens en meisjes die overdag al zindelijk zijn, 's nachts nog weleens een druppeltje kunnen verliezen. Je matras moet daartegen bestand zijn.
 
- Juiste Maat - Kinderen groeien. Sommige kinderbedden groeien mee. Je kunt ze op twee of soms drie verschillende lengtes instellen. Dat schept extra speelruimte in de kamer en het is ook handig als je nog jonge kids hebt en wat kleiner behuisd bent. Heb je een tweeling staan er in je kinderkamer bedden voor twee - een stapelbed is dan ideaal.


Uw kinderkamer inrichting tips zijn natuurlijk altijd welkom.Homepagina - Aanbevolen Spullen - Kinderkamer Ideeen - Kinderkamer Advies - Kinderkamer Foto's - Contactformulier - Sitemap

Algemene Voorwaarden - Copyright Bescherming

Kinderkamer-Specialist.nl is onderdeel van Web Productions
Atlas Complex, Africa Building, Hoogoorddreef 9, 1101 BA, Amsterdam.