Home > kinderkamer-advies > kinderkamer-opruimen

Kinderkamer Opruimen
Wat je ervoor nodig hebt

De kinderkamer opruimen: het moet gebeuren. Niet alleen omdat een onopgeruimde kamer een slordig gezicht is, maar ook vanwege de veiligheid. Je wilt immers niet dat je zoon of dochter zich bezeert door over een speelgoedauto te struikelen.

Kinderkamer Opruimen

Ga je de kinderkamer opruimen, moet je natuurlijk wel weten waar je al die mooie en kostbare spulletjes moet laten. Twee dingen zijn daarbij belangrijk:

Je kind moet het speelgoed makkelijk kunnen terugvinden.
Het moet tot dan goed opgeborgen zijn.

Heel handig zijn plastic containers. Die zijn overal verkrijgbaar en er gaat veel in. Ze hebben meestal wieltjes, waardoor je zo overal naartoe kunt bewegen. Heb je een hoog bed, dan kun je ze daaronder schuiven. Omdat ze bovendien doorzichtig zijn, kun je altijd makkelijk terugvinden wat je nodig hebt.

Manden zijn een andere optie. Ze zien er gezelliger uit dan plastic dozen en misstaan in geen enkele ruimte. Bij goed gebruik gaan ze, ook door hun tijdloze design, jaren mee.

Ga je de kinderkamer opruimen, bedenk dan dat ook de wanden te gebruiken zijn om spullen op te bergen. Plankjes zijn ideaal voor boeken en kleine speelgoedjes. Ze hebben iets decoratiefs en als ze niet te hoog hangen, kan ook je kind er makkelijk bij om iets van af te halen.

Voordat het opruimen van de kinderkamer begint, moet je goed met je zoon of dochter afspreken waar alles naartoe moet en in welke doos of mand de spullen horen. Als je dat duidelijk maakt, zal je kind graag meehelpen.
Homepagina - Aanbevolen Spullen - Kinderkamer Ideeen - Kinderkamer Advies - Kinderkamer Foto's - Contactformulier - Sitemap

Algemene Voorwaarden - Copyright Bescherming

Kinderkamer-Specialist.nl is onderdeel van Web Productions
Atlas Complex, Africa Building, Hoogoorddreef 9, 1101 BA, Amsterdam.