Home > kinderkamer-advies > kinderkamer-kleuren

Kinderkamer Inrichting Tips
Leuke Kinderkamer Kleuren

De kinderkamer inrichting start vaak met de keuze van de juiste kinderkamer kleuren. Dat is soms lastig omdat het gaat om de kamer van uw kind en de kleuren die dan worden bedacht voor het kinderkamer verven zijn niet altijd dezelfde als die van de woonkamer ;o) Hieronder enkele kinderkamer kleur tips die betrekking hebben op kinderkamer thema's ...

kinderkamer kleuren kiezen

Kinderkamer kleuren - Tips voor de jongenskamer

Ben je op zoek naar de juiste kleuren voor de kinderkamer van je zoon, kun je hem natuurlijk eerst zelf vragen welke kleur hij graag ziet. Maar misschien denkt hij veel meer aan een thema dan aan een specifieke kleur. Alleen: welke kleuren passen bij welk thema?

Jungle
Hiervoor kun je allerlei soorten (foto)behang gebruiken, maar je kunt ook zelf de sfeer oproepen door de juiste verfkeuze. Dominerende kleuren voor een kinderkamer in regenwoudstijl zijn meerdere tinten groen, bruin en donkerblauw. Felgekleurde vogels maken het compleet.

Raceauto's
Houdt je zoon van racewagens, denk dan aan felle kleuren en spectaculaire vormen. Wat betreft de kleuren zie je primaire kleuren vaak domineren. Geel, blauw, rood. Maar ook zwart en wit doen het goed. Qua thema kan het haast niet bonter.

Batman
Batman spreekt al generaties lang tot de verbeelding. Zelf is hij overwegend grijs van kleur, met een donkerblauwe/zwarte cape en natuurlijk zijn beroemde geelzwarte logo. Omdat hij leeft in een duistere stad, moet je verder denken aan diepblauwe tinten en een overdaad aan geheimzinnige schaduw.

Blokhut
Met verschillende bruintinten roep je snel een blokhutsfeer op. Tip: als je dit zelf zo schildert, breng er dan een raam in aan dat uitkijkt op een groen bos met een blauwe rivier, en een grijs berglandschap in de verte.

Ruimte
Een zwarte sterrenhemel met witte ruimtevaartuigen en een groenblauwe planeet Aarde. Misschien ongeschikt om alle wanden in deze stijl te doen (te donker), maar een ruimtemuur is natuurlijk prachtig.


Kinderkamer kleuren - Tips voor meisjeskamers


Heb je een dochter, kies je al snel voor een roze kleur in de kinderkamer. Dat is traditie, net zoals blauw een vanzelfsprekende keuze is voor jongenskamers. Maar het is nooit verkeerd om een stapje verder te denken. Welke kleur past bij welk thema? Hier volgen tips voor meisjeskamers!

Oceaan
Elk kind houdt van de zee en veel meisjes dromen graag van tropische zandstranden. Er is fotobehang in deze stijl. Maar je kunt ook zelf schilderen. Kies voor  diepblauw als voornaamste kleur en wek met lichtbruin een strandsfeer op. Wolken op het plafond maken het af.

Feeen en elfjes
Wit en roze, en zilveren tinten zijn de kenmerken van een feeenstijl. Dit is een onderwerp dat meisjes van alle leeftijden aanspreekt. Het brengt een heel aangename kleur in de kinderkamer, ook in figuurlijke zin.

Flower Power
Je hoeft zelf geen hippie te zijn om de vrolijkheid van dit onderwerp in te zien. Zonnig geel, frisgroen, fel oranje, het rozeachtige rood van watermeloenen: je krijgt er een uitbundig gekleurde meisjeskamer door. Als je dit voor de muren gebruikt, rond het dan af met meubels en textiel in bijpassende stijl.

Nijntje
Een stijl voor de allerkleinsten. Roze domineert in meerdere tinten. Een ruitmotief met lijnen in lichtroze staat er goed bij.

Prinsessen

Een klassieker die ook veel kleur in de kinderkamer brengt. Zachtgrijze kasteelmuren, een blauwe hemel en paarse silhouetten vormen samen een geweldig decor. Je eigen dochter kan zich zelf prinses voelen, of je zorgt voor een fraaie afbeelding.


Uw kinderkamer inrichting tips zijn natuurlijk altijd welkom.
Homepagina - Aanbevolen Spullen - Kinderkamer Ideeen - Kinderkamer Advies - Kinderkamer Foto's - Contactformulier - Sitemap

Algemene Voorwaarden - Copyright Bescherming

Kinderkamer-Specialist.nl is onderdeel van Web Productions
Atlas Complex, Africa Building, Hoogoorddreef 9, 1101 BA, Amsterdam.