Home > kinderkamer-advies > kinderkamer-bedstee

Kinderkamer Inrichting Tips
De Kinderkamer Bedstee

Wil je iets echt bijzonders, kies dan een kinderkamer bedstee voor de kinderkamer inrichting. Er zijn weinig jongens en meisjes die het niet leuk vinden, zo'n beschut plekje om te slapen. Hieronder volgen enkele tips en voordelen van een bedstee in de kinderkamer...

kinderkamer bedstee

Kinderkamer inrichting tips -  Waarom een kinderkamer bedstee tof is...

Misschien is het wel nuttig om te vertellen dat je moet niet verwachten dat een kind zelf komt met het voorstel een kinderkamer bedstee te kopen. Het is immers een nogal  nostalgisch meubelstuk dat je in moderne interieurs zelden tegenkomt... en zeker niet in de kinderkamer inrichting. Leg dus eerst uit wat het is. Laat foto's zien op Internet of ga eens kijken waar ze er een hebben, bijvoorbeeld een museum voor volkscultuur.

Vroeger was een bedstee opgenomen in de wandbetimmering van een kamer. Tegenwoordig kun je een kant-en-klare kast kopen die je gewoon tegen de muur zet of opbouwt. Zijn de deurtjes of luiken dicht, dan zien ze eruit als een kast. Ook worden diverse bedstee's opmaat gemaakt. Das erg handig als bijvoorbeeld de kinderkamer zich in een ruimte bevind met een schuindak.


Een bedstee in de kinderkamer heeft o.a. de volgende voordelen:

- Het meubel is vaak voorzien van veel opbergruimte. Het ene model heeft wel meer dan het andere, dus vergelijken kan lonen.

- Overdag, als de luiken gesloten kunnen worden, wordt een eventueel onopgemaakt bed aan het zicht onttrokken.

- Soms is er geen deurtje, maar een klep die je open kunt klappen en gebruiken als tafel.

- In de winter is het lekker warm slapen, omdat de lichaamswarmte van je kind in de slaapruimte blijft hangen.

-Je kind vindt het ook een geweldige plek om in te spelen, te lezen of om zich in te verstoppen.

- Je zoon of dochter zal het gegarandeerd tegen iedereen vertellen als je een bedstee voor hem of haar koopt. Kortom het is echt iets bijzonders.

- Als je handig bent, dan kun je een kinderkamer bedstee zelf bouwen. Heel vaak wordt er steigerhout voor gebruikt. Zo kun je de kosten binnen de perken houden. Denk wel aan een goede lattenbodem en kindermatras.

- Denk aan ventilatie bij een kinderkamer bedstee. Frisse lucht moet goed kunnen circuleren.

Uw kinderkamer inrichting tips zijn natuurlijk altijd welkom.
Homepagina - Aanbevolen Spullen - Kinderkamer Ideeen - Kinderkamer Advies - Kinderkamer Foto's - Contactformulier - Sitemap

Algemene Voorwaarden - Copyright Bescherming

Kinderkamer-Specialist.nl is onderdeel van Web Productions
Atlas Complex, Africa Building, Hoogoorddreef 9, 1101 BA, Amsterdam.